keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Äly(hoi)puhelin

Viime aikainen toiminta onkin ollut enemmän puhelimen räpläysta. Aikoinaan 2007 tuli saatua jenkeistä ensimmäinen iphone joka olikin aivan ällistyttävä ihme puhelin rintamalla. Puhelimen sai kräkättyä netistä löytyvin ohjein auki paikallisen operaattorin korttia tunnistamaan. Olo oli aika elvis hetken aikaa puhelinta ulkoiluttaessa. Muistan hyvin kun esimerkiksi kaupan kassajonossa piti kosketusnäytöllistä ihmettä näpelöidä ja se sai kateellisia katseita aikaiseksi.
Sittemmin puhelin vuoden 2008 aikana ilmestyi myöskin suomen markkinoille ja sitä alkoi olla yllättäen jokaisen kourassa. Itse vaihdoin silloin uudestaan 30€ Nokiaan...

Uusi tutustuminen kuudenvuoden jälkeen tähän Applen ihmeeseen on tapahtunut tänä keväänä. Tunne oli taas; "WoW." Käsittämätön harppaus teknisesti, mikä tietysti on näkynyt muissakin hilavitkuttimissa, mitä markkinoille on pukattu kulutuksen alttarille.
Somessa tulee pyörittyä siihen malliin ettei blogia ehdi päivittämään. Kameran ominaisuus on myöskin huikaiseva. Lukemattomilla apuohjelmilla voi kuvalle tehdä sen, mitä fotarissa ennen piti käyttää vaikka kahdeksaa tasoa. Nykyään näkee facessa kuvia jotka otettu iOS käyttiksellä, joiden tekimiseen kuvankäsittelyssä piti oikeasti käyttää runsaasti aikaa. Siunaus vai from my ass, jokaisen ihan itse päätettävissä... Itse ainakin valokuvaukseen olen saanut uutta muotoa ja innostusta. Ei kaikkea tarvitse tehdä ryppy otsassa kun voi myöskin ottaa ilolla vastaan yhden nappulan nykytekniikan.
Kuva itsessään on kuitenkin se pääjuttu. Ihan sama millä se on tehty, jos kuvassa on edes vähän valokuvauksellista sisältöä.