torstai 20. kesäkuuta 2013

100v.Elämän ääripäät saattavat joskus tulla kuvattavaksi saman tunnin aikana. 1-vuotiskuvauksen jälkeen 100v. kuvaus. Kyseessä oli Lohjan vanhin henkilö, synttärikuva satavuotiaasta. Yleensä rooli jää päälle 1vuotiaitten kanssa peuhatessa; keskustelun taso on enempi gugeli-gugeli-guu-tasoa. Myös herkästi yleistetään, että ehtoo puolen kulkijat paremmin kanssa ymmärtävät tätä samaa gugeli-guu-osastoa kommunikoinnissa. Tässä tapauksessa se ei todellakaan pitänyt paikkaansa. Juttua oli digitaalisuudesta, niin kameroiden kuin tietokoneidenkin osalta. Kävi ilmi, että hänellä on ipad päivittäisessä käytössä. SIIS mäkkimiehiä!!! Jospa tässä on se pitkän iän salaisuus, jota on haluttu salailla. Mac pidentää pitkää ikää! 
Onhan toki aina yleisessä tiedossa ollutkin, että Pc:n käyttö vie järjen menneessään…

Kun ajattelee tuota satavuotista aikaperiodia, on aika moni asia nähnyt päivänvalon. Esimerkiksi Suomen itsenäisyys. Tai hän on ollut 5 vuotias Suomen  sisällissodan aikana. Puhumattakaan tekniikasta. Hevosvetoisesta agraariyhteiskunnasta digitaaliseen vallankumoukseen. Oli mukava rupatteluhetki tämän todella teräväpäisen sankarin kanssa.

Murheeton mies, mutta hän pahoitteli elämässään  vain sitä, että hänen 80 vuotta vanha ajokorttinsa umpeutuu tulevana heinäkuussa…