maanantai 10. syyskuuta 2012

Viimeinen työpajaTänään ja huomenna on sitten viimeinen työskentely Miina Savolaisen voimauttavan valokuvan työpajan parissa. Lähes vuosi on vierähtänyt syntyjä syviä Väinämöisen tapaan pohdiskellessa.
On siis suurta suvivirsimeininkiä luvassa, vaikkakin kalenteri näyttääkin olevan jo syksyn puolella.
Maanantai on kokonaan varattu parikuvaukselle. Päivästä tulee pitkä...tehtävää saa suorittaa vaikka huomisaamun. Filmit  lähtevät kehittämöön kello 09.00 tiistai aamuna. Tällä kertaa on ajatus jatkaa syvällisemmin viimekertaista harjoitusta. Nyt vielä kameroineen enemmän iholle. Mitä nyt haluaisin itsessäni vahvistaa ja tuoda näkyväksi. Miten pystyisin vielä kehittymään dialogisena kuvaajana. Haetaan heittäytymistä ja kommunikointia syvällisemmin kuvaamisessa.
Kuvaajaparin kanssa harjoitellaan taas uudestaan ja uudestaan toisillemme peilinä olemista. Suomalaisille juroille tämähän kuullostaa aivan absurdilta...hyvä jos nyt jotain saa murahdeltua.

Kameroina harjoituksessa pääsee taas hipelöimään Taik:in vanhoja Nikon Fm2:sia. 36 ruutuista filmiä on  jokaisella käytettävissä kuusi rullaa.

Huomenna on varsinaisten lopputöiden esittely. Miten kukin ryhmäläinen on toteuttanut voimauttavan projektinsa asiakkaan tai asiakasryhmänsä kanssa.
Esityksistä tulisi käydä ilmi esimerkiksi seuraavia asioita;
- Miksi valitsin päähenkilöni ja mitä se merkitsi hänelle?
- Millaisia valintoja teit antaaksesi päähenkilöllesi tilaa ja laittaaksesi omat oletuksesi syrjään siitä, mikä      voisi olla hänelle kehittävää?
- Miten prosessi meni erityisesti oman dialogisuuden taitosi kannalta?
- Mitä merkityksiä päähenkilö antaa kuville ja prosessille?

Kysymykset ovat helppoja, vastaukset ovat vaikeita...
Nyt vedellään kumpparit jalkaan ja lähdetään ihmettelemään syksyistä, voimauttavaa valoa!