tiistai 25. syyskuuta 2012

Vaalikuvaa

No huh...vähän on kiireettä pitänyt, kun paikkakunnan 383 ehdokkaan naamat pitää saada ikuistettua. Paikallinen sanomalehti on tarjonnut kaikille ehdokkaille ilmaisen kuvauksen ja siihen on tietysti isketty kiinni kuin sika limppuun. On siinä ollut ihmettelemistä, kun jokaisesta pitäisi saada se paras kuva aikaiseksi teiden varsille. Ei voi sanoa kummat olisivat vaikeampia kuvattavia. Löytyy niin miehistä kuin naisistakin varsinaisia oman elämänsä suuria valokuvataiteilijoita. On varsin keskustelua herättävää, kuinka siinä jakkaralla oikein istuskellaan. Kuvien yhtenäisyyden vuoksi nyt kaikki ovat kuitenkin kääntyneenä vasempaan päin. Se tietysti on ilahduttanut kokoomuksen porukkaa. Kauhea poru.
Olen huomannut kuvaustilanteen olevan varsinaista psykologin hommaa. On aistittava mistä narusta vetäisee, että saa hymyn korviin. Jotkut tulevat sisään liikkeeseen jo sillä asenteella, ettei minusta ole koskaan ennenkään saatu mitään julkaisukelvollista. Yleensä ne kuvat sitten näyttävätkin siltä, kuin viileltäisiin ranteita auki. Voimauttavan valokuvauksen metodeja on päässyt viljelemään urakalla. Kyllä on kuvattavan itsetuntoa nostateltu oikein urakalla. Tunnelma myöskin tarttuu. Välillä kuvauspuolella nauru raikaa kun ihmetellään kuvattavan kanssa hänen ilmeitään kameran näytöltä. Kuvaan odottavien suupieliin on noussut jo hymy valmiiksi.
Ei kuvattavana olo kuitenkaan juurihoitoa paljon pahempaa ole.

Niin, tuli myös sitten itsekin lähdettyä tähän vaalihulabalooseen mukaan. Vihreät housut olivat vain värjäytyneet edelliskerrasta pesukoneessa punaisiksi. No siihen oli kyllä syynsä. Tuli taas luettua Linnan Täällä pohjan tähden alla. Ei siinä oikein ollut sen jälkeen kahtasanaa...
www.karisaaristo.1g.fi