keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Nikonit ei säteile!Maaliskuisesta Japanin maanjäristyksestä johtuen maan talous on myöskin kameroiden valmistajien taholla joutuneet suureen ahdinkoon. Epätietoisuus toimituksista on saanut kaikenlaisen huhumyllyn alulle ja aikaan. Myöskin kaupunkilegendoja säteilevistä Japanilaisista tuotteista on alkanut ilmaantumaan. Ohessa juuri ilmestynyt tiedote Nikonin Euroopan Presidentiltä kamerakauppiaille katkomaan kaikenlaisilta huhuilta siipiä...

Canonin kameroista ei kylläkään ole vastaavaa tietoa ;-)


Hyvä Asiakas

Haluan ennen kaikkea kiittää teitä kaikesta ymmärryksestä ja tuesta vaikeassa tilanteessa, johon jouduimme maaliskuussa Japanissa tapahtuneen suuren maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen. Koska edellisestä kirjeestäni on kulunut jo melkein kaksi kuukautta, haluan tiedottaa teille Nikonin tämänhetkisestä tilanteesta.

Heti tapahtuman jälkeen Nikon perusti toimitusjohtajan johdolla katastrofin torjuntakomitean, jonka tarkoituksena oli koordinoida ja varmistaa liiketoiminnan elpyminen sekä normaalien toimintojen palautuminen. Lisäksi perustimme toiminnan jatkuvuuden hallintaan BCM (Business Continuity Management) ‐ryhmiä, joihin kuuluu minun johtamani Euroopan ryhmä.

Kuten ilmoitimme virallisesti 31. maaliskuuta 2011, kaikki tuotantolaitoksemme, joihin katastrofi vaikutti, ovat palanneet toimintaan. Olemme ryhtyneet kaikkiin toimenpiteisiin turvataksemme osien ja komponenttien toimitukset tutkimuksen ja kumppaniyhteistyön kautta. Lisäksi Nikonin vakiintunut tuotantostrategia turvaa tuotantoyksiköt Japanin ulkopuolisissa maissa, joten olemme kyenneet sopeutumaan muuttuvaan tilanteeseen riittävän ajoissa sekä luomaan selkeyttä toimituksiin ja jakeluun.

Minulla onkin ilo kertoa, että emme odota tuotannossa ilmenevän merkittäviä haittoja kesäkuukausina. Silti on mahdollista, että emme täysin pysty täyttämään odotuksia kaikkien tuotteiden osalta.

Teemme kuitenkin kaikkemme voittaaksemme tällaiset vaikeudet, vaikka meistä riippumattomat tekijät, kuten sähkökatkokset, saattavat vaikeuttaa toimintaamme.

Jotkut asiakkaat ovat kyselleet meiltä Fukushiman ydinonnettomuuden aiheuttamasta radioaktiivisesta saastumisesta. Kuten tiedätte, Euroopan komissio, Euroopan hallitukset, kansainvälinen teollisuus sekä Japanin hallitus tekevät kaiken voitavansa varmistaakseen kuluttajatuotteiden turvallisuuden. Tähän sisältyy myös vientituotteiden säännöllinen testaus. Japanin viennin turvaamiseksi tehtyjen viranomaistoimenpiteiden lisäksi olemme käynnistäneet prosessin tarkistaaksemme tuotteittemme säteilytasot. Tähän mennessä mittauksissa ei ole löytynyt mitään terveydelle haitallista.

Samalla kun Nikon ponnistelee tässä haastavassa tilanteessa, luotamme siihen, että kesäkuukaudet ovat vahvaa aikaa niin liiketoiminnassamme kuin yhteistyösuhteissamme.

Arvioimme, että Nikon Group voi pian palata pysyvälle kasvu‐uralle. Nikonin äskettäin laatiman keskipitkän aikavälin johtamissuunnitelman mukaan tavoitteemme on saavuttaa 1,2 triljoonan jenin eli noin 10,4 miljardin euron liikevaihto 31. maaliskuuta 2014 päättyvänä tilivuonna. Pyrimme tähän kunnianhimoiseen päämäärään samalla, kun luomme asiakkaillemme uutta arvoa.

Haluan vakuuttaa teille, että teemme kaiken voitavamme varmistaaksemme, että tulevina kuukausina häiriöt jäävät mahdollisimman pieniksi. Takaamme myös, että pidämme teidät ajan tasalla tapahtumista.

Kiitos vielä kerran arvokkaasta tuesta ja yhteistyöstä.

Ystävällisin terveisin


Takami Tsuchida,

President, Nikon Europe