torstai 5. tammikuuta 2012

Haavisto

Ensimmäiseksi kyllä täytyy sanoa, että hesarin vaalikoneessa sain kyllä itselleni Haaviston 78 %:lla.
Pekka on gallupeissa kirinnyt kakkoseksi ja se on verkkouutisissa noteerattu ykkösuutisena. Mutta se uutisen kuvituskuva... mikä tämä kuva oikein on???
Lehtikuvan kuvaaja on  täräyttänyt aika oudon otoksen. Mikä on tämä pyhä valo, joka tulee korkeuksista irrottaen Haaviston taustalta? Aika messiaan tuntuista valaisua.
 Kun vertaa näitä kahta Sakin ottamaa kuvaa mitä ilmeisimminkin samasta tilaisuudesta otetun, on toisessa kuvassa aika tutun oloinen tiiliseinä havainnoitavissa kuvan  oikeassa reunassa.

Tsiisus, kun moikkasin Haavistoa kädestä kuukausi sitten Lohjalla, ei se ollut noin botoksilla täytetyn näköinen. Aika terveeltä mies silloin vielä vaikutti. Oudosti on silmäpussit hävinneet ja kampaus ja kulmakarvat yhtäkkiä menneet ojennukseen. Ja parranajokonetta on myöskin naamavärkkiin yhtäkkiä käytetyn kesken kuvauksien, vai?
Jos siis uskomme, että nämä kuvat otettu  samasta Pekan vaalitilaisuudesta... Ainakin sprigi ja skraga tuntuvat olevan samat. Useista julkaistuista lähteistä kaivoin tuota samaa ensimmäistä kuvaa, ja jokaisesta oli hävitetty Exif-tiedosto.

Matti Harju Digicamera.netistä oli käynyt vesisateessa kuvaamassa juuri ilmestyneet pressajulisteet. Hän on suurentanut jokaisen ehdokkaan silmien alueen suureksi, josta helposti on havaittavissa, minkälaisella valaisulla on menty. Haaviston kampanjajulisteen imuroin Vihreitten  mediapankista ja suurentelemalla Matin idealla silmien aluetta tuli aika kirkkaasti todistettua pienet parantelut lehtikuvassa. En ole silmäpusseja vastaan, kuulukoon ne kaikille!!! Mutta kun lähdetään fanittamaani henkilöä retusoimaan tyylittömästi, vähemmästäkin proppu palaa....

Joku roti...

Linkki Matti Harjun koostekuvaan
Linkki hesarin juttuun
Linkki Peter Forsgårdin blogiin, jossa analysointia ehdokaskuvista