lauantai 15. joulukuuta 2012

Kovalevy


Ystäväni...elämme kovia aikoja...
Näin voisi vaikka lainata Carl Barksin mainiota "puhuva koira" strippiä viimeaikaisten huolien ihmistä horjuttaessa. Kun nääs tuo kovalevy imacissä sanoi työsuhteensa irti....No tämä kone ei sentään ole ihan se "lampunjalka" malli imaceistä, vaikka jotkut irvileuat niin väittävätkin.  Vanha ystävä kuitenkin on päässyt jo 6 vuoden korkeaan ikään. Niinpä tässä päivänä eräänä alkoi kuulua outoa runksutusta konehuoneen puolelta. No ensin sitä tietysti itselleen perustelee kaikkea muuta, kuin pahinta vaihtoehtoa.
Sammuttelee konetta ja epäilee vaimon hellää kosketusta taasen kohdanneen koneystävääni.

Mutta ruksutus vain jatkuu. Pikkuhiljaa alkaa itselleen alitajuntaan muodostumaan visio, että ei kai tosissaan tämä kovalevy vedä viimeisiä.
Se hetki kun kuuntelee starttausta yrittävän kovalevyn ääntä koneen syövereissä on aika pelottavaa.
Ihminen käy läpi ajatuksissaan kaikki koneen sisällä olevat tiedostot...elämä todellakin silloin kulkee nopeana filminauhana ajatuksissa ohi. Että sekin duuni jäi kopioimatta. Voi xxxtana.

Sittenkin vielä starttaavan kovalevyn ääni on melkein yhtä hieno parkaisu kuin ensimmäisen lapsen syntymä. Kätilönä salamana lykkäämään ulkoista kovalevyä koneen kylkeen kiinni. Talteen kaikki minkä ehtii. Huh. Vaikka sen itse tietää, että kuvatiedostojen häviämistä ei voi ennakoida, niin aina sitä vain yhtä huolettomasti luottaa tietokoneen ylivertaisuuteen.
Eihän se nyt voi rikki mukamas mennä. täh?

Konetta kiikuttamaan huoltoon. Niin... fiilis oli kuin olisi ollut hautajaisiin menossa. Otetaan sitten vastaan kaikki mitä eteen tulee. Löytyy mitä löytyy koneen syövereistä. Vähän niinkuin olisi jättänyt veikkauskupongin kioskille toivoen onnen joskus potkaisevan... Vaikka itse en ole lotosta suurempaa voittoa kuin neljä ja varanumero saanutkaan.

No tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu. Huollon jäljiltä löytyi jopa roskiksessa olleet tiedostot.
Pakko on kehua Mcare huollon ripeyttä ja asiantuntemusta. Hintakaan ei ollut paha. Työ, kovalevyn vaihto ja tiedostojen pelastus oli yhteensä 317€. Ja vaihtoivat huollossa kovalevyn kyselemättä puolet isompaankin ihan tosta vain.
Olen happy!!! Ystävä on palannut haudan takaa....

Kopioikaa ihmiset tiedostonne...älkää olko yhtä xxtun tyhmiä kuin minä!!!