sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Vesi jäätyy

Kameraa ulkoiluttamassa joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi. Marraskuun viimeisen päivän hurja myräkkä täällä eteläisessä suomessa ristittiin Antti-myrskyksi. Lunta tuiskutti vaakasuoraan järjettömän kovan itätuulen toimesta. Rannikolla Mäkiluodon linnakesaaressa mitattiin uusi ennätys. Tuulinopeus oli 29m/s...Ilmatieteenlaitoksen asteikolla 29-32m/s on ankara myrsky ja yli 32m/s on hirmumyrsky.
Siispä seuraavana päivänä katselemaan mitä tuuli ja vesi oli saanut aikaiseksi. Ajelin ensin Koppernäsiin toiveena, että myrskyävä meri olisi saanut hienoa jäätaidetta aikaiseksi.
Ja kissanviikset.  Siellä ei ollut yhtikäs mitään. Hieman jäätä meressä olevien rantakivien päällä. Lunta oli kyllä satanut uskomattomat 40cm, joten liikkuminen rantakallioilla oli hengenvaarallista johtuen siitä, kun et näe minkälainen kolo jalkasi alla on piilossa lumipeitteen alla.
Takaisin Lohjalle. Taas tuli todistettua, että kuvausaiheet löytyvät sittenkin melkein omalta takapihalta. Tuuli ja kova aallokko oli saanut maiseman jäätymään lohjalaisten paljon käyttämän ulkoilureitin varrelta.
Todellinen Antti Tuisku...