tiistai 22. helmikuuta 2011

Asfalttia ja auringonkukkia

Viimeistä viikkoa menossa Simo ja Eeva Ristan näyttely (linkki) menossa Helsingissä Hakasalmen huvilassa. Näyttely sai aikamoisen ryntäyksen viime viikon lopulla, 3500 näyttely vierasta halusi kohdata ehdottomasti -70 luvun tunnelman.
Näyttely kertoo jotain myös siitä ehdottomasta aiheeseen paneutumisesta. 60.000 kuvaa kymmenen vuoden aikana...siis sehän tekee 36-kuvasilla filmi rullilla 1,666 kinorullaa.
Näyttelyssä olevat työt huutokaupataan (linkki) maanantaina, 28.2 klo 18.00 alkaen. Kuvien pohjahinta on 50€ ja summa menee lyhentämättömänä työttömien hyväksi.
Itse näyttelyhän on katukuvausta parhaasta päästä. Simohan oli valokuvauksen opettajana -70 luvun alussa, joten osissa kuvissa näkee hienoa Henri Cartier-Bresson maista otetta. Arkkitehtuuri kuvaus taustaa on käytetty hienosti kuvien sommittelussa. Myös Eevan ote valokuvakerronnassa on mielestäni vahva ja intuitiivisella otteella toteutettu.
Näyttelyyn liittyvä valokuvakirja on loppuunmyyty, mutta museo yrittää haalia ympäri Helsinkiä olevat vapaat teokset yhteen paikkaan. Hakaniemen huvilalla on lista, johon voi ilmoittaa nimensä.