perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kevätmuuttoa

Aamuisin ennen töihin menoa tulee kierrettyä  lähimetsän rämmäleet mitä asuinpaikkani lähistöltä löytyy.
Aika hyvä on paikallisen kalkkitehtaan avolouhoksen ympäristö. Vaikka avolouhos sijaitseekin käytännössä aivan kaupungin kupeessa, on siihen jätetty jonkinlainen suojavyöhyke vielä toistaiseksi.

Eilen vielä paikalliset varikset leikkivät petolintua ja harjoittelivat näyttäviä syöksyjä. Syykin siihen selvisi kun lähemmäksi pääsi. Kuusen kätkössä istuva varpushaukka oli saanut varsinaisen konsertin aikaiseksi.
Tänään äänimaisema olikin yhtäkkiä muuttunut tutuksi. Puiden latvat olivat täyttyneet peipposista. Se vain käy aina niin yllättäen. Ensin puolivuotta hiljaisuutta ja sitten kevät onkin jo silmillä.
Siihen vielä yli lentämään ensimmäinen töyhtöhyyppä parvi, niin perjantai oli hyvässä mallissa. Tästä on hieno jatkaa...

Lähitarkkailu on muutenkin mukavaa näin keväisin. Ei tarvitse hilppasta kuin muutaman sadan metrin päähän sillalle, mistä voi näin keväisin tarkkailla kymmeniä laulujoutsenia. Muuten vielä järvet jääkuoren alla, eli hyvä levähdyspaikka siis joutsenille matkalla pohjoiseen.
Tässä linkki paikallisen lintuyhdistyksen alueella nähdyistä mielenkiintoisista tulokkaista.

Antaa kesän tulla!!!